На 30 август по време на информационно събитие  бяха представени

...
На 30 август по време на информационно събитие  бяха представени
Коментари Харесай

Представиха резултатите от младежката инициатива Аз избирам своето бъдеще

На 30 август по време на осведомително събитие  бяха показани резултатите от извършената Младежка самодейност под надпис: " Аз предпочитам своето бъдеще “. Инициативата се осъществя от Сдружение " Моят град “ с финансовата поддръжка на Община Варна, Дирекция " Образование и юношески действия “.

Целта на младежката самодейност е да помогне на младите хора  от Варна да опознаят новите трендове в специалностите на бъдещето, както и да образуват предприемачески настройки и умения.

Такива умения бяха образувани благодарение на осъщественото   " Обучително младежко ателие по предприемачество “, както и извършената огромна осведомителна акция в обществените мрежи и медии.

В рамките на акцията бяха осъществени и фокус срещи с гимназисти от огромни варненски учебни заведения, на които им следва да избират специалност.

Беше основан и разпространен  нов учебен запас: Наръчник " Лесни стъпки в избора ми на специалност “, който доближи до над 300 младежи показвайки им малко по малко по какъв начин да изберат своята специалност, какво е да бъдеш бизнесмен и да упражняваш свободна специалност, работейки от у дома като фрийлансър.

Всички осведомителни материали, брошури и основания справочник могат да бъдат споделени свободно в цифров формат от страницата на акцията " Аз предпочитам своето бъдеще “ в обществената мрежа Facebook.

Нуждата от сходни начинания уредниците виждат в огромното разминаване сред търсените нови специалности на пазара на труда и предлаганите от междинните учебни заведения просветителните профили.

Ето за какво от младежкото съдружие " Моят град “ ще продължат да търсят решение на този проблем в познаване на трендовете в кариерите на бъдещето, измежду които най-голяма роля имат предприемачеството и упражняването на свободните специалности.

Младежката самодейност " Аз предпочитам своето бъдеще “ изигра дейна роля в планирането и избора на настояща специалност измежду младежите във Варна, а основаните осведомителни материали ще продължат и в бъдеще  да  насочват младежите в избора им на първо работно място и по какъв начин да бъдат конкурентни на пазара на труда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР